Červen 2011

V baru

26. června 2011 v 12:01 | Dájuše
Tenhle obrázek mi strašně líbí, nevim proč, ale jo. Líbí se i tobě? Hlásni v anketě ↓ ♥

Opening 5

26. června 2011 v 11:56 | Dájuše
Opening 5

Opening 4

26. června 2011 v 11:55 | Dájuše
Opening 4

Opening 3

26. června 2011 v 11:55 | Dájuše
Opening 3

Opening 2

26. června 2011 v 11:52 | Dájuše
Opening 2

Opening 1

26. června 2011 v 11:50 | Dájuše
Opening 1

Bývalý - Phantom Lord

25. června 2011 v 13:02 | Dájuše
Phantom Lord
Phantom Lord byl dlouhý konkurent cechu Fairy Tail. Spolu s Fairy Tail, byly považováný za nejsilnější legální cechu ve Fiore. Navzdory tomuto tvrzení se však zdá, že Phantom Lord byl ještě mnohem slabší než Fairy Tail. Phantom Lord prohrál válku s Fairy Tail, i když se v boji neučastnily nejsilnější mágové cechu Fairy Tail. (Mystogan, Laxus)
Ve Phantom Lord byl Gajeel Redfox (člen Fairy Tail), který působil na S class Mage a poté tvoří taky tým Elemen 4, kam patřila Juvia Loxar (členka Fairy Tail), Element 4 tvořily čarodějové, který každá znich ovládá jeden element živlů.

Phantom Lord vytvořil Mistr Jose Porla (který kdysi působil ve Fairy Tail s Makarovem). Je také známo že Fairy Tail a Phantom Lord měli v minulosti velkou rivalitu.

Bývalý - Cait Shelter

25. června 2011 v 10:56 | Dájuše
Cait Shelter
Cait Shelter je jedním ze čtyř cechů vybrané k bitvě Oración Seis Guild.
Málo se vedělo o tomto cechu ještě před bitvou Oracion Seis. Většina členů Cait Shelter jsou potomci "Nirvitů", což je národ přímo zodpovědný za vytvoření Nirvany, ktrou Oración Seis chtěla pro sebe otevřít.

↓Spoiler ↓
Později v kapitole 164, se ukázalo, že Cait Shelter nikdy neexistoval a že členové jsou iluze vytvořené mistrem Roubalem. Nirvana, která sloužila k přeměnění temnoty na dobro se dala i obratit a proto Nirvité zešílely a zabily se navzájem kromě Roubala. Jediný Roubal měl za úkol hlídat a utajit Nirvanu a najít cech a přátelé pro Wendy Marwell.

Legendární - Lamia Scale

25. června 2011 v 10:25 | Dájuše
Lamia Scale
Lamia Scale je jeden z čtyř cechu co bojoval proti Oración Seis. V nedávné minulosti přijal cech Lyona Bastiu, Sherry Blendi Yuka Suzukiho a Tobiho, kteří byly zaporáci v serii Galuna Island. Lamia Scale má člena, který patří ke svatým průvodcům Juru Nekise. O tomto cechu není moc známo.

Legendární - Blue Pegasus

25. června 2011 v 10:12 | Dájuše
Blue Pegasus
Cech Blue Pegasus je převážně ženský cech, s výjimkou několika málo sukničkářský mužů. Cech byl založen v roce x764 Bobem. Je také pozoruhodné, že BPG byl jedním ze čtyř cechů přidán k úsilí porazit Oracion Seis.

Jak bylo uvedeno v anime, budava cechu Blue Pegasus je velmi velká, růžová s párem křídel a má modré kopule na vrcholu. Hlavní místnost je poměrně velká s množstvím tabulek, pohovka a také bar, který mistr Bob používá k práci. Bylo také řečeno, že v cechu, členové mají spoustu vybavení, jako je posilovna, solárium, s Opalovací Lacrima a také, samozřejmě, bazén. Kromě toho, Bob má své vlastní soukromé paláce (který sou taky růžový).

Jeho zakladatelem je mistr Bob, bývalý člen Fairy Tail cechu (důvody, proč opustil svůj starý cech je v současnosti neznámý).

Gerrard

24. června 2011 v 15:11 | Dájuše
Jméno: Gerrard Fernandez - někde je psáno i Jellal Fernandez
Věk: Sorry nevim
Rodina: Sorry nevim
Cech: Sorry nevim
Magie: Opravdu silná
Něco o něm: Příběh je hodně zamotaný. Jak byl malý dostal se spolu s Erzou a dalšími do Nebeské věže (R-System). Tam ho posedl duch zlého mága Zerefa a od té doby je prostě zlý .
Mystogan je člen cechu Fairy Tail (jeden z nejsilnějších chlapů) a pořád chodil zahalený, takže mu nebylo vidět do obličeje, ale v jednom díle mu do obličeje vidět bylo a vypadal úplně stejně jako Gerrard .

Adresa

24. června 2011 v 14:28 | Dájuše
Tohle funguje tak, že si namalujete nějakej třeba komix, obrázek nebo něco takovýho (normální nebo vtipný atd.) buď na počítačí nebo normalně na papír (a když to namalujete na papír, tak to pak musíte vyfotit a přetáhnout do kompu). Pak to pošlete na e-mail a já to zveřejním na blogu.
Ještě prosím v tom e-mailu udeď svoje jméno nebo přezdívku.

Gray

23. června 2011 v 22:12 | Dájuše
Jméno: Gray Fullbuster
Věk: nevim
Rodina: zabita Deliorou
Cech: Fairy tail
Magie: ledové kouzla
Něco o něm:
Když byl Gray ještě malý, jeho město napadla příšerka jménem Deliora. Zničila vše co jí přišlo pod ruku a zároveň i Grayovi rodiče. V troskách města ho našla Ul s Lyonem. Ul ho přijmula za svého žáka a spolu s Lyonem se učili ledovou magii. Nějaký den se dozvěděl že je Deliora blízko města kde dočasně bydlel. Sbalil si věci a jako malý a nezkušený se jí šel pomstít. Ale bez úspěchu. Ul s Lyonem běželi za ním ho zachránit. Ul se rozhodla Delioru zastavit a tak použila kouzlo, které jí zapečetí ve věčném ledu, ale toto kouzlo jí zaroveň zabilo. A tak si Gray vyčítá že jí zabil - což je tak trochu pravda.
Gray "nemá rád" oblečení . Teda pořád si ho ze sebe svlíká a chodí v trenkách a to jen proto že ho Ul nutila svlíknout se v horách, kde sněžilo a mrzlo, aby splynul s ledovou magií:D Je to pro něj něco jako zlozvyk a párkrát si to ani neuvědomuje že chodí polonahý . Ve Fairy Tail tvoří nejsilnější tým s Erzou, Natsu, Happym a Lucy.

Erza

23. června 2011 v 21:29 | Dájuše
Jméno: Erza Scarlet neboli Titania
Věk: nevím:)
Rodiče: taky nevím, myslím že tam o nich nebyla ani zmínka
Cech: Fairy Tail
Magie: dalo by se to nazvat "sférový mág"
Něco o ní: Rodiče tedy nejsou známí. Když byla Erza ještě malá byla zajata a odvlečena do "Nebeské věže" také přezdívané jako R-System. Pokud se tato věž dokončí má schopnot oživovat mrtvé. Erza tam byla jako otrok spolu s dalšími tisíci lidmi. Seznámila se tam s Gerrardem a dalšími. V té době byl Gerrard ještě hodný. Snem každého kdo ve věži pracoval byla svoboda a tak se rozhodli utéct- teda hlavně Erza, Gerrard a další děcka, jenže se jim to nepodařilo a byli chyceni armádou, která R-System hlídala. Za trest je mučili magií. Jednoho po druhém. Nebeskou věž stavěli hlavně aby mohli oživit nebezpečného mága - Zerefa. Samozřejmě že Erza potom utekla, ale sama. Kdyžtak se více dozvíte v anime . Jak už je psáno, Erza je sférový mág, podobně jako Lucy, akorát nepřivolává hvězdné duchy, ale může měnit zbroj a meče. A to je někdy ztraceně sexy . Erza je také uznávána jako nejsilnější žena Fairy Tail- je mág třídy S - což znamená být hodně hodně hodně dobrým mágem . Společně s Natsu, Grayem, Lucy a Happym tvoří nejsilnější tým FT. Jinak Erza nemá ve své zásobě jenom brnění a meče, ale také pyžama, šaty, oblečení na rybaření a další takové hovadiny .

Lucy

23. června 2011 v 21:17 | Dájuše
Jméno: Lucy Heartfilia
Věk: 17
Rodina: Matka zemřela, otec žije, ale Lucy u něj nebydlí
Cech: Fairy Tail
Magie: Hvězdný kouzelník
Něco o ní:
Lucy je bohatá dědička firmy. Své bohatství však odmítla a utekla z domu a žije ve městě Magnolie v bytě za 70,000 jewel měsíčně. Svého otce nemá moc v lásce. Před všemi z FT tají svůj urozený původ, ale jednoho dne, jednoho dílu na to všichni příjdou Lucy je hvězdný kouzelník - což znamená, že používá hvězdné duchy, které přivolává klíčema (klíčema od bran). Existuje 12 zlatých klíčů - to jsou nejvzácnější a jsou to klíče od bran zvěrokruhu. A potom existuje nespočet dalších stříbrných a ty jsou snad od všeho možného, avšak nejsilnější jsou ty zlaté. Nemůžu říct kolik přesně jich vlastní, protože pořád získává nové a nové. Lucy miluje hvězdné duchy víc než cokoli na světe a proto se stala právě hvězdným kouzelníkem. Povahu má milou, přátelskou. Společně s Natsu, Happym, Grayem a Erzou tvoří nejsilnější tým ve Fairy Tail. Je vlastně hlavní postavou v anime .

Natsu

23. června 2011 v 21:08 | Dájuše
Jméno: Natsu Dragneel neboli Salamander
Věk: Nevim, ale myslim, že 18 nebo 19 let
Rodiče: neznámí, po nějaké době se ho ujal drak Igneel
Cech: Fairy Tail
Magie: Používá dračí oheň.
Něco o něm: Jako malý vyrůstal u draka- Igneel, který ale jednodo dne záhadně zmizel. Učil ho dračí magii (ohnivou), kterou ovládá pouze Natsu. Je vlastně originální drakobijec - Drakobijci jsou lidé, kteří se učili a vyrůstali u draků. Taky dokáže jíst oheň. Tudíž,proti nemu nemá nějaký mág s ohněm šanci. Natsu ho sní a tím si doplní veškerou energii, kterou v boji vyčerpal. Povahu má podobnou jako Naruto. Střeštěný, ulítlý, a ve všech směrech prostě fajn a super! Jeho stálé hlášky jsou: "Teď jsem nažhavený" a "Teď, když jsem pojed jsem psychicky připraven" . Tohle říká pořád, akorát někdy v jiném formátu, ale podstat zůstává stejná Natsu má taky těžkou kinetózu - což znamená že se mu při každém cestování dělá těžce nevolno a nějakou chvíli není schopen boje. Jeho partner je Happy - okřídlená kočka, která se vylíhla z vajíčka, které kdysi našel (víc o Happym v jeho rubrice). Natsu tvoří nejsilnější tým v cechu Fairy tail s Grayem, Happy, Erzou a Lucy.

Jak dobře znáš Fairy Tail?

23. června 2011 v 15:41 | Dájuše
Jak dobře znáš Fairy Tail?

1. Co je to Fairy Tail obecně?
a) Je to název seriálu
b) Je to americká hudební skupina
c) Je to název anime
d) Je to název americké písničky
e) Ani jedno z uvedených to není
.
2. Jak se jmenuje ten nejznámější, nejstřeštěnější, nejvtipnější, nejpřátelštější a vůbec nejlepší cech?
a) Blue Pegasus
b) Fairy Tail
c) Cat Shelter
d) Phantom
e) Ani jedno z uvedených
.
3. Jak se jmenují hlavní postavy, které se objevili v 1. díle?
a) Happy, Lucy, Gray
b) Natsu, Gray, Lucy
c) Erza, Gerrard, Happy
d) Natsu, Happy, Lucy
e) Gray, Natsu, Lucy
.
4. Jak se jmenuje tato postava?
a) Lucy Heartfilia
b) Erza Scarlet
c) Yuuki Cross
d) Sakura Haruno
e) Wendy Marvell
.
.
.
5. Kdo z uvedených postav je drakobijec?
a) Natsu Dragneel
b) Happy
c) Erza Scarlet
d) Gray Fullbuster
e) Lucy Heatrfilia
.
6. Kdo z uvedených postav je nebeský drakobijec?
a) Natsu Dragneel
b) Gerrard Fernandes
c) Gray Fullbuster
d) Wendy Marvell
e) Gajeel Redfox
.
7. Kdo jena obrázku?
a) Gerrard Fernandes
b) Gray Fullbuster
c) Gajeel Redfox
d) Mystogan
e) Nikdo z uvedených
.
8. Jak se jmenuje postava na obrázku?
a) Happy
b) Wendy Marvell
c) Charle
d) Lucy Heartfilia
e) Erza Scarlet
.
9. Jakou schopnost má Gray Fullbuster?
a) Je to ohnivý drakobijec, tudíž oheň
b) Voda
c) Led
d) Země
Nic, jelikož žádná taková postava ve Fairy Tail není
.
10. Je toto Gerrard a Wendy?


a) Ano
b) Ne


.
.
.
.
.
Správné odpovědi :
1. c
2. b
3. d
4. e
5. a
6. d
7. d
8. c
9. c
10. b
.
Jak dobře znáš Fairy Tail, si už podle výsledku z testu rozhodni sám. Pište do komíků, co vám vyšlo...Dík.

Bleskovka 1

23. června 2011 v 14:41 | Dájuše
1. Kdo to je?
2. Jakou magii používá?
3. Vyjmenuj 3 její duchy.
4. Pochází spíš z bohatý nebo chudý rodiny?
5. Jaký nosí nejčastěji naušnice?
6. Jakou má barvu vlasů?
7. Jakou má barvu očí?
8. Kdo je s ní v 5-členým týmu (včetně kočky)?
9. Žijou její rodiče?
10. Co chceš na diplomek?
TEN KDO ODPOVÍ SPRÁVNĚ PRVNÍ, BUDE MÍT DIPLOMEK.

Můj názor

22. června 2011 v 16:31 | Dájuše
Na Fairy Tail se nedívám moc dlouho, ale celkem často, každou volnou chvilku (ale až ho dokoukam a budu muset čekat, až vyjdou další díly, nevim co budu dělat ). Obecně mám Fairy Tail ráda, líbí se mi na tom, že se tam každou chvilku směju...ale občas je to napínavý jak kšandy. A takovýhle anime mam ráda. Spolu s Narutem je to moje nejoblíbenější anime.
Pište pls do komentářů svoje názory, sem na ně zvědavá. Předem dík.

Shrnutí 1.dílu

22. června 2011 v 16:23 | Dájuše
Děj začíná tím, že atraktivní čarodějka Lucy přemýšlí o tom, jak by se mohla dostat do Fairy Tail, asi to nebude jednoduché, když zrovna tento cech neustále plní stránky časopisu Weekly Sorcerer (v překladu Týdenní Čaroděj). A proto není divu, že když potká čaroděje, který o sobě tvrdí, že patří do Fairy Tail, je ochotná přehlédnout i to, že používá zakázanou magii. Jak se ovšem ukáže, je to podvodník a s Fairy Tail nemá společného nic. Lucy má trable a zachrání ji až chlapec Natsu, který trpí opravdu, ale opravdu silnou nevolností, kdykoliv se ocitne v dopravním prostředku a který, jen tak mimochodem, je čarodějem právě z Fairy Tail.
To by bylo asi tak shrnutí prvního dílu, který je úvodem k úžasnému příběhu, kde žádná z postav (a že jich není málo) není jen tak, všichni tam mají své místo a vztahy mezi některými nejsou zrovna jednoduché. Ale nemusíte se bát žádné telenovely, je to naprosto úžasná komedie občas proložená vážnými okamžiky.

Příběh

22. června 2011 v 16:01 | Dájuše
Autorem anime a mangy Fairy Tail je Mashima Hiro.
Lucy je 17letá dívka, která touží stát se plnohodnotnou čarodějkou. Na své cestě potkává zvláštního chlapce jménem Natsu, který je členem neblaze proslulého čarodějného cechu Fairy Tail. Díky Natsuovi se Lucy stane členkou cechu, kde společně s Natsuem, Grayem, Erzou a Happym vytvoří nejsilnější tým. V tomto složení zažívají při plnění různých úkolů mnohá dobrodružství.

Úvod Fairy Tail

22. června 2011 v 15:59 | Dájuše
Úvod na začatku Fairy Tail :
Království Fiore je stabylní, neutrální země se 17 miliony obyvatel. Je to svět magie. S magií se zde obchoduje každý den. Stala se nedílnou součástí života místních lidí. Existují i lidé kteří se magií živý. Těmto lidem říkáme čarodějové. Čarodějové patří k různým cechům, a jejich pověřením vykonávají svou práci. Těchto cechů je v zemi nespočet. A v jistém městě se nachází jistý cech. Cech, ve kterém se kdysi zrodili různé legendy a budou se zde rodit i v budoucnosti. Jméno toho cechu je: Fairy Tail.